Descriere
Spanacul face parte din familia Amarantaceea, este înrudit cu sfecla roșie și quinoa. Folosește-l în salate, smoothie, sandviciuri sau în mâncări gătite pentru a beneficia de acest aliment bogat în vitamine și minerale.
Beneficii:
- Bogat în fibre, oferă senzația de sațietate cu puține calorii, e ideal în curele de slăbire. Fibrele previn constipația;
- Reduce zahărul din sânge. Motiv pentru care poate fi consumat și de persoanele cu diabet.
- Bogat în vitaminele A și C, protejează pielea și sistemul imunitar;
- Vitamina K ajută la coagularea sângelui. Alimentele bogate în vitamina K pot previni și ține sub control bolile cardio-vasculare;
- Conține calciu care ajută la sănătatea oaselor.
Nutrienți în 100 g spanac:
23 de calorii, 91% apă, 2.9 g de proteine, 3.6 grame de carbohidrați, 0.4 g de zahăr, 2.2 g de fibre și 0.4 grame de grăsimi.
Mai conține: fier, Vitamine (A, C, E, B6, K), acid folic, calciu, potasiu, magneziu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.